zaterdag 27 augustus 2011

Investeringen in duurzame energie


Onze huishoudens in Nederland betalen braaf de energierekening die ze regelmatig op de mat krijgen, en daarvan wordt vervolgens een deel van de inkomsten gebruikt om duurzame energieprojecten in het vaandel te helpen. Ook de blauwe/ groene / kern energie zijn blijvende projecten om in te investeren.

Of deze investeringen rendabel zijn en in hoeverre de bedrijven worden gestimuleerd door subsidie en wat de energiebedrijven aan duurzame energieprojecten precie investeren wordt vaak niet helemaal duidelijk gemaakt..


De doelstellingen die de energiebedrijven hiermee trachten " te bereiken is natuurlijk en consumentoverwegent groene en duurzame energie opwekken? hmm, hebben wij wel is iets over deadlines gehoord
vanuit energiebedrijven die bedrijven zichzelf opleggen om in duurzame energie te investeren, of

Net zo min als de daadwerkelijke vooruitgang van innovatieprojecten binnen deze duurzame energie technieken en mogelijke kansen op vooruitgang daarvan.

Zou er bijvoorbeeld meer geïnformeerd worden naar de consumenten over het hoe,wat en waar van deze duurzame energie investeringen?

Daarmee kan ten eerste meer draagvlak gevonden worden voor investeringen in duurzame energie? Als consumenten weten waar investeren naar toe gaat (en daarmee hun eigen geld), en daarmee toch weer een stapje dichter komen naar het gebruik van deze duurzame bronnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten